you're reading...
wetenschapscommunicatie

In de ban van de spindoctors van de wetenschap

KU Leuven blogt

DOOR MANUEL SINTUBIN. Meer en meer duiken er in de media spectaculaire wetenschappelijke ontdekkingen op, duidelijk georkestreerd door de spindoctors van toptijdschriften en onderzoeksinstellingen. Enige achterdocht is dan ook aan de orde … wat doorgaans bevestigd wordt bij lectuur van het eigenlijke wetenschappelijke artikel. Door deze inhoudsloze scoops gaat de media voorbij aan de echte wetenschap … misschien minder spectaculair maar wel relevant.

Geschreven door geoloog Manuel Sintubin, en eerder verschenen op zijn eigen blog Planeet Aarde. Hij tweet via@ManuelSintubin.

Manuel-Sintubin-kleinAls ons kat een koe was, dan konden we ze melken voor de stoof. Deze Vlaamse zegswijze is tegenwoordig doorgaans het eerste wat in mij opkomt als er in de media weer eens een aankondiging opduikt van een of andere spectaculaire wetenschappelijke ontdekking, de wereld ingestuurd vanuit de hoofdkwartieren van de zelfverklaarde toptijdschriften of gerenommeerde onderzoeksinstellingen. Vorige week was het weer prijs. Op 13 juni 2014…

View original post 767 more words

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Follow EarthlyMatters on WordPress.com
%d bloggers like this: