you're reading...
wetenschapscommunicatie

Iedere doctor een spindoctor?

Inbon

In de avonduren organiseer ik samen met andere leden van de Nederlandse Vereniging voor Wetenschapscommunicatoren, SciCom NL, een bijeenkomst over de taal- en cultuurverschillen tussen politici en wetenschappers en hoe je deze kunt overbruggen. Op 30 november 2015 vanaf 12.00 in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Waarom dit onderwerp? Is over (mis)communicatie tussen politici en wetenschappers niet alles al gezegd? Integendeel. Er zijn in ieder geval twee onderwerpen waar we wat mij betreft nog lang niet over zijn uitgesproken:

Hoe communiceer je de waarde van wetenschap, ook al zijn de wetenschappers (in de publieke perceptie) niet altijd meer onafhankelijk?

Van wetenschappers wordt aan de ene kant gevraagd dat zij betrouwbare, onafhankelijke deskundigen zijn, bijvoorbeeld als ze geconsulteerd worden tijdens rondetafelgesprekken in de Tweede Kamer. Tegelijk worden zij door diezelfde overheid gemaand om samen te werken met bedrijven, willen ze aanspraak kunnen maken op onderzoeksgeld. Echter, op het moment…

View original post 375 more words

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Follow EarthlyMatters on WordPress.com
%d bloggers like this: