Videos (in Dutch)

Over aardbevingen in het oude Sagalassos

Naar aanleiding van de tentoonstelling Meanwhile in the Mountains: Sagalassos in het Yapi Kredi cultureel centrum in hartje Istanboel, is deze video opgenomen waarin ik het heb over de rol van aardbevingen in de geschiedenis van het oude Sagalassos en over het belang van de archeologische site in het bewustwordingsproces bij de lokale bevolking dat ze in aardbevingsgebied leven.

Geschokt Vertrouwen

Deze korte documentaire, gemaakt in november 2017 door Kamermedia, gaat over de gevolgen van de gaswinning voor de inwoners van het Groningse Loppersum. In deze documentaire is ook ruimte voor het verhaal van de NAM, een geluid dat je weinig hoort.

Voorbeeldles Geologie KU Leuven

Om toekomstige studenten een eerste indruk te geven van wat hen te wachten staat eenmaal ze aan hun studies beginnen, heeft de KU Leuven een aantal voorbeeldlessen ter beschikking gesteld. In de voorbeeldles Geologie tracht ik een antwoord te geven op de vraag Veroorzaken mensen aardbevingen?

Serendipity … a law of nature

A talk given on 20 February 2015 as part of the TedxLeuven event On the outlook for Serendipity: Keep your mind wide open. In this talk I wonder Serendipity and academic research, can they co-exist?

Een wereld zonder mens

Lezing, gegeven op 9 maart 2015 in het kader van het project Utopia Revisited van de KU Leuven denktank Metaforum, opgestart naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag in 2016 van het verschijnen  in Leuven van het boek Utopia van Thomas More.

De Voorspelbare Aarde

Lezing, gegeven op 29 oktober 2014 in het kader van het project Utopia Revisited van de KU Leuven denktank Metaforum, opgestart naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag in 2016 van het verschijnen  in Leuven van het boek Utopia van Thomas More.

Planeet Aarde, een planeet die tot leven kwam

9460163430_de3cbfc75b_bLezing, gegeven op 16 oktober 2017 in het kader van de Studium Generale aan de Universiteit Antwerpen, met als thema Revolutie.
In deze lezing focus ik dan ook op de revoluties in de aardwetenschappen in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Als muren scheuren … over gasbevingen in Groningen

Interview op Civil Protection Web TV (22 november 2014) in het kader van het Europese project SEE-Safeguarding Educational Environment met betrekking the development and impact of developing earthquake in Groningen, in the north of Holland.

Weten wat te doen bij gasbevingen

Interview op Civil Protection Web TV (22 november 2014) in het kader van het Europese project SEE-Safeguarding Educational Environment met betrekking the importance of civil protection by the society at large and the specific role of school.

Kinderuniversiteit

Interview naar aanleiding van deelname aan de kinderuniversiteit in 2010.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Follow EarthlyMatters on WordPress.com
%d bloggers like this: