Videos (in Dutch)

Voorbeeldles Geologie KU Leuven

Om toekomstige studenten een eerste indruk te geven van wat hen te wachten staat eenmaal ze aan hun studies beginnen, heeft de KU Leuven een aantal voorbeeldlessen ter beschikking gesteld. In de voorbeeldles Geologie tracht ik een antwoord te geven op de vraag Veroorzaken mensen aardbevingen?

Serendipity … a law of nature

A talk given on 20 February 2015 as part of the TedxLeuven event On the outlook for Serendipity: Keep your mind wide open. In this talk I wonder Serendipity and academic research, can they co-exist?

Een wereld zonder mens

Lezing, gegeven op 9 maart 2015 in het kader van het project Utopia Revisited van de KU Leuven denktank Metaforum, opgestart naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag in 2016 van het verschijnen  in Leuven van het boek Utopia van Thomas More.

De Voorspelbare Aarde

Lezing, gegeven op 29 oktober 2014 in het kader van het project Utopia Revisited van de KU Leuven denktank Metaforum, opgestart naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag in 2016 van het verschijnen  in Leuven van het boek Utopia van Thomas More.

“Scientia potentia est”

Lezing, gegeven op 24 juni 2016 in het kader van het symposium Lobbycratie: bestuur tegen de burger? te Aa en Hunze, Drenthe, Nederland. Dit symposium is georganiseerd door Lokaal 13. Kennisnetwerk voor onze democratie.
In deze lezing focus ik op de problematiek van de geïnduceerde seismiciteit in Groningen, en maak ik duidelijk dat kennis zowel de burgers als de lokale besturen kan versterken.

Als muren scheuren … over gasbevingen in Groningen

Interview op Civil Protection Web TV (22 november 2014) in het kader van het Europese project SEE-Safeguarding Educational Environment met betrekking the development and impact of developing earthquake in Groningen, in the north of Holland.

Weten wat te doen bij gasbevingen

Interview op Civil Protection Web TV (22 november 2014) in het kader van het Europese project SEE-Safeguarding Educational Environment met betrekking the importance of civil protection by the society at large and the specific role of school.

Kinderuniversiteit

Interview naar aanleiding van deelname aan de kinderuniversiteit in 2010.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Follow EarthlyMatters on WordPress.com
Advertisements
%d bloggers like this: